A l’atenció del Conseller de Treball de la Generalitat de Catalunya:

La Xarxa Solidària contra els Tancaments ens adrecem al Conseller de Treball de la Generalitat de Catalunya per expresar-li el , a partir del nostre respecte a totes les decisions dels treballadors, volem manifestar com a persones solidarias, el nostre desacord amb la manera com han resolt els recents expedients de tancament, en particular en casos com el de Samsung i Novalux.
No entenem com la Conselleria ha pogut autoritzar el tancament d’aquestes importants factories multinacionals, quan tenien beneficis, un mercat per als seus productes que despres hem de importar, subvenciosn publiques i un suculent negoci immobiliari amb uns terrenys cedits molt per sota del seu preu (Samsung).
Pensem que si el Govern ha estat escollit per la majoria treballadora del país, el seu deure és mirar pels drets dels treballadors/es encara que això signifiqui enfrontar-se a unes multinacionals que només busquen incrementar el seu benefici a costa dels treballadors/es i del país. Es la base mínima de una política social front la globalització neoliberal.
Per això, ara que ens trobem en casos com el de Printer o Fisipe, volem manifestar-li que no s’haurien de repetir casos d’autorització d’expedients de tancament com els que hem viscut i que la seva primera obligació és donar ple suport als treballadors/es amenaçats i impedir el tancament de les seves empreses. També a cosos como el Igualada....., o el de Telefónica, ja que CiU no van actuar eticament, al ocultar la empresa informació als Comités de Catalunya y no frenar jurídicament el ERE. Ara repeteixen segregacions encobertas i posiblement ilegals. Les multes y actes de infraccio han sigut habituals. Per tots aquests fets, creiem que parlar amb las bases, es a dir, amb els comités de empresa, apropantse als problemas socials per solucionarlos a favor dels debils, es el deure de un govern que s´anomena d´esquerres.

Atentament, esperant noticies sobre el dialag que solucioni els problemes ambs el companys:

Barcelona, 25 de març de 2004, email........................ telefono...............


XARXA SOLIDÀRIA CONTRA EL TANCAMENT D’EMPRESES