Judici als solidaris i solidàries amb Miniwatt
28 d’abril 2005, 12 hores concentració als Jutjats de Lluís Companys

Miniwatt és una filial de la multinacional Philips-LG amb seu a la Zona Franca de Barcelona. Dedicada a la producció de tubs per televisors, als anys 70 comptava amb més d’un miler de treballadors, reduint-se poc a poc fins a l’actualitat a 350 persones en plantilla. A més, l’empresa compta amb un dels Comitès d’empresa referents en la lluita obrera a Catalunya, i que s’ha caracteritzat per importants lluites contra la doble escala salarial, les retallades socials o les ETT i que actualment participa a la Xarxa contra els Tancaments i la Precarietat, conjuntament amb altres comitès d’empresa i organitzacions d’esquerres.
En els darrers mesos, la direcció de Philips-LG ja havia tancat altres filials com Lamparas-Z o IAR-Ibérica, i ara li ha tocat el torn a Miniwatt, en una política de voler portar la producció al Sudoest asiàtic i al Marroc, on els salaris són molt més baixos i els drets laborals molt més reduïts. El Comitè d’empresa s’ha negat a signar cap expedient de regulació, demanant la recol•locació de tota la plantilla, i ha protagonitzat mobilitzacions de protesta, com concentracions davant la Borsa, manifestacions, talls de trànsit, marxes a Madrid i múltiples vagues.
El 22 de març un grup de solidaris amb els treballadors de Miniwatt es van concentrar a la Gran Via de Barcelona i van tallar el trànsit dins la crida als moviments socials que havia fet el Comitè d’empresa i la Xarxa contra els Tancaments per solidaritzar-se amb Miniwatt. Però la Brigada d’Informació de la policia espanyola, especialitzada en el control dels moviments socials, va reprimir amb un ampli dispositiu policial la protesta detenint a nou dels participants, que posteriorment van quedar en llibertat amb càrrecs de “desordres públics”. La desproporcionada demanda fiscal d’un any de presó respon a la voluntat de reprimir la solidaritat amb els treballadors en lluita i trencar els llaços que puguin sorgir entre les reivindicacions de comitès d’empresa, precaris i moviments socials. La fiscalia demana presó quan un tall de trànsit com a molt pot ser una falta.
El proper 28 d’abril els solidaris amb Miniwatt seran jutjats pel sol fet de tallar un carrer en demanda d’un futur laboral més digne, i contra les polítiques neoliberals que estan desindustrialitzant Catalunya.
En solidaritat amb els encausats la Xarxa contra els tancaments i la precarietat ha convocat una concentració davant dels jutjats de Lluís Companys a Barcelona el dijous 28 d’abril a les 12 hores, i s’han editat fulls d’autoinculpacions i bons d’ajut solidaris.